One thought on “Activitats

 1. Segon taller obert de construcció de mesuradors d’energia
  En col·laboració amb Calàbria 66, l’ONG De Veí a Veí, punt Òmnia, Xarxantoni i TarpunaCoop, el banc d’energia del barri Sant Antoni proposa un segon taller de fabricació de dispositius de mesura del consum d’energia i qualitat ambiental per tal que cadascun dels participants faci la descoberta energètica de casa seva per estalviar energia i fer #EstalviarPerCompartir.

  Un taller de fabricació digital per a l’apoderament social
  El taller, programat pel dia 18 de novembre de 2017 a la seu de Calàbria 66 a les 10:00, està pensat per a un grup de fins a 10 persones majors de 16 anys. Amb una durada d’entre 2,0 i 2,5 hores, el taller inclou:

  Introducció: pobresa energètica, banc d’energia de Sant Antoni i factures (què ens diuen i què no ens diuen).
  Presentació de les bases tecnològiques i identificació del material a utilitzar (kit de muntatge).
  Muntatge del dispositiu.
  Proves de programació dels diferents sensors i elements d’interacció.
  Instal·lació del programa final i prova final de funcionament.
  Les places són limitades, així que si hi tens interès, apunta’t de seguida en el formulari que hi ha adjunt.

  L’aparell s’anomena E tarpunòmetre i permet aprendre a estalviar energia

  La cooperativa Tarpuna ha dissenyat aquest aparell de manera que sigui fàcil i divertit construir-lo. L’E tarpunòmetre mesura consum elèctric, temperatura i humitat relativa. Proporciona també data i hora i guarda l’històric de dades per poder-les analitzar.

  És un dispositiu que disposa de WiFi per configurar-lo o connectar-lo online. D’aquesta manera, les dades i l’anàlisi es pot fer fàcilment i a distància. Actualment Tarpuna està desenvolupant el mòdul d’anàlisi de dades a la intranet d’usuari del banc d’energia. D’aquesta manera, serà molt fàcil fer el seguiment i obtenir els consells fonamentals per a l’estalvi de la factura energètica.

  http://bancdenergia.org/segon-taller-obert-construccio-mesuradors-denergia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *