Quim Monzó

La Vanguardia 28/12/2017

“…Jo, quan “socialitzava”, em dedicava als gintònics o al whisky. Ara que fa anys que no “socialitzo”, i que aviat farà cinc mesos que no bec alcohol, m’he hagut de buscar la vida. Primer amb cerveses 0,0. Per reproduir el gest d’allargar la mà cap al got de Jameson mentre llegeixo o escric, he arribat a prendre sis o set llaunes de Free Damm d’una tacada. Ara he entrat en el món del vins desalcoholitzats. Igual que hi ha cafè descafeïnat hi ha uns vins desalcoholitzats. No són most, sinó vi que ha seguit tot el procès habitual i al qual després ( mitjançant d’una tècnica que en diuen Spinning Cone Column ) li treuen l’alcohol. La majoria són horrorosos, però n’he trobat un que és acceptable: NATUREO…”

“…Tast NATUREO: Color groc pàl.lid, subtil, tènue, amb fresca aroma afruitada. En boca és suau, fresc, amb sabor llaminer i un delicat final cítric…”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *